Warsztaty kulinarne – desery w stylu japońskim

AKARI Nauka języka japońskiego i tłumaczenia - Warsztaty kuchni japońskiej

Warsztaty kuchni japońskiej na słodko

Bezpłatne warsztaty kuchni japońskiej, które zorganizowaliśmy dla uczestników naszych kursów języka japońskiego w Warszawie i w Białymstoku już za nami. Tym razem warsztaty były dedykowane przede wszystkim tym, którzy lubią wszelkie słodkości i są otwarci na trochę inne  „słodkie smaki” niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Przygotowywaliśmy desery w stylu japońskim oraz matcha latte.

Wspólnie robiliśmy dango, a przygotowując deser wykorzystywaliśmy także kanten i azuki, często spotykane w japońskich ciastkach (wagashi). Poza tym do skomponowania deseru można było wykorzystać też różne owoce i lody :)

Dużo zabawy dostarczyło przygotowywanie matcha latte – próbowaliśmy swoich sił w sztuce zdobienia latte i – co widać na zdjęciach – mieliśmy bardzo zdolnych uczestników warsztatów :) Aż szkoda było pić 😉

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w warsztatach, za wspólnie spędzony czas, otwartość na nowe smaki i miłe towarzystwo :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>